Een Facebook Omslag Video Maken en Publiceren

Een Facebook Omslag Video Maken en Publiceren

Een Facebook omslag video maken is mogelijk sinds 2017 en wij zijn er helemaal dol op. Daarom gebruiken we zelf een video als omslagfoto op onze bedrijfspagina.  Het verheugt ons ook dat verschillende van onze klanten een video als omslagfoto gebruiken, zoals Hardhouthandel Paulussen, Kapsalon Happyhair en Restaurant Namasté.

Een video als omslagfoto instellen in 7 stappen:

 1. Laad de video op als een bericht op je facebook-pagina
  (je kan deze een datum in het verleden geven als je hem niet op je nieuwsfeed wil posten)
 2. Ga naar je Facebookpagina en klik op omslagfoto wijzigen
 3. Selecteer Kiezen uit video's
 4. Kies de video die je wil gebruiken
 5. Verplaats de video tot hij perfect staat
 6. Selecteer een Thumbnail
 7. Klik op publiceren... en je bent klaar

Een omslagvideo toevoegen aan je Facebookpagina

Eens je een video hebt gemaakt, is het tijd om deze aan je Facebook bedrijfspagina toe te voegen. Zorg ervoor dat je de video gedownload hebt op je computer, je kan deze niet vanuit YouTube of Vimeo toevoegen. Daarna ga je naar je Facebookpagina, klik je op Omslagfoto Wijzigen en kies je Foto/Video Uploaden. Kies het videobestand om het op te laden naar je pagina. Dit neemt enkele minuutjes tijd in beslag.

Eens je video opgeladen is, zal je hem willen herpositioneren zodat het deel dat jij gecentreerd wil hebben in het midden staat. Dit is heel gemakkelijk door de video te slepen tot je het beste resultaat hebt bereikt. Als je klaar bent klik je op Volgende.

Vooraleer je de video gaat publiceren, kan je nog een Thumbnail (of miniatuurafbeelding) kiezen. Je kan op de pijltjes links en rechts klikken om te kiezen uit de frames die Facebook uit je video heeft geselecteerd. Als je blij bent met de Thumbnail die je hebt gekozen, mag je op Publiceren drukken en heb jij een Facebook omslag video ingesteld!

Tips voor het maken van een Facebook omslagvideo

De eerste vraag die men zich afvraagt is: "Welk formaat moet zo'n video hebben?"

Gelukkig kan je elke normale, horizontale video gebruiken zolang hij minimaal 820x312 pixels groot is (dat is de huidige grootte van een omslagfoto). Dankzij het ingenieuze drag and drop syteem, wordt elke video aangepast en/of bijgesneden tot het correcte formaat. Je moet daarbij wel rekening houden met het volgende:

 • Je video moet tussen de 20 en 90 seconden lang zijn
 • In de hoogte zal je video bijgesneden worden, zorg er daarom voor dat je belangrijke foto's of tekst centraal uitgelijnd is. Zo blijft dit zichtbaar en zal het niet buiten beeld vallen.
 • Momenteel zijn omslagvideo's enkel beschikbaar voor bedrijfspagina's en niet voor persoonlijke profielen.

Dit is de video die we als omslagfoto gebruiken op de bedrijfspagina van Inspira. Zoals je kan zien, hebben we alle tekst en animaties verticaal gecentreerd. Het resultaat is dat er niets verborgen wordt wanneer we de video opladen naar onze pagina.

Maar... Ik heb geen video!

Wie zelf nog geen video of promotiefilmpje heeft, kan er door Inspira eentje laten maken. Inspira kan instaan voor het produceren van een geanimeerde bedrijfsfilm of productvideo. Onze promotiefilmpjes trekken zeker en vast de nodige aandacht. Zo'n geanimeerde omslagfoto hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Bovendien staan we je ook graag bij met het ontwerpen van een opvallende facebook bedrijfspagina.

Deze omslagvideo's mochten wij al voor klanten maken:

 

 

Gebruik jij een Facebook omslag video? Of heb jij er eentje ingesteld aan de hand van onze tips? Laat het ons weten door @Inspira bvba te taggen in de omschrijving van je Facebookvideo.

Interessant artikel? Lees dan ook:

Vincent Borgmans