Online Marketing Bureau

Als online marketing bureau zien wij je website als meer dan alleen een online aanwezigheid. De website is het centrale punt, het online hoofdkwartier van jouw bedrijf.

Vaak is je website de eerste indruk die klanten krijgen van je bedrijf. Ook als je nog niet actief bezig bent met online marketing, zorgt een website (vaak onbewust) voor nieuwe klanten.

Veel bedrijven vergeten echter om bezoekers naar hun website te leiden.

Ervoor zorgen dat klanten contact opnemen, iets kopen of een offerte aanvragen is iets wat we met beproefde tactieken en strategieën trachten te bekomen.

Online succesverhalen worden echter niet over één nacht ijs geboekt. Het is een combinatie van de juiste aanpak, een duidelijke strategie en het gebruiken van de juiste hulpmiddelen.

Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij niet alleen het juiste beginpunt voor je weten te bouwen, maar ook de nodige ondersteunende pijlers weten te verzorgen.

De website is het platform waarlangs het merendeel van je verkoop zal verlopen. Maar een professionele website heeft de nodige ondersteuning nodig. Daarom hebben we een duidelijke, to-the-point en no bullshit visie die stapsgewijs toegepast kan worden.

Wat wij voor je kunnen doen:

  • ✔️ Een professionele website bouwen die geoptimaliseerd is voor de zoekmachines
  • ✔️ Kosteneffectief adverteren op Google
  • ✔️ Zorgen dat je sociale media actief is met leuke en creatieve berichten
  • ✔️ Aan de hand van relevante content meer bezoekers naar je website leiden
  • ✔️ Het online promoten van je bedrijf of diensten aan de hand van advertenties op sociale media
  • ✔️ Geautomatiseerde e-mailcampagnes uitwerken en je e-maillijst opbouwen
  • ✔️ Doorlopend opvolgen en meten van je online marketing inspanningen

Ons plan van aanpak

Stap 1.

Professionele website geoptimaliseerd voor de zoekmachines

Jouw volgende klant begeeft zich vrijwel zeker op het internet. Hij of zij is op zoek naar jouw producten of diensten. Een website die door hem of haar gevonden kan worden, de juiste informatie overbrengt en voor jouw bedrijf doet kiezen is essentieel.

Daarom beschouwen wij, als online marketing bureau, de website als een cruciaal onderdeel van al je online marketing inspanningen.

Zonder een professionele website sta je nergens. Daarom staan we eenmanszaken, kleine en grote ondernemingen bij met het ontwikkelen van een online hoofdkwartier dat er niet alleen goed uitziet, maar ook nog eens geoptimaliseerd is voor de zoekmachines.

Om dat doel te bekomen, hebben we bewust gekozen om kwaliteitswebsites op maat te bouwen, ondersteund door ons eigen CMS-systeem. We maken dus geen gebruik van omslachtige platformen, zoals WordPress of Wix, die totaal niet gebruiksvriendelijk zijn voor de doorsnee ondernemer. Bovendien moet je bij dergelijke platformen op zoek gaan naar een straffe developer om dezelfde kwaliteit te behalen.

Na het bouwen van jouw website (of het optimaliseren van je bestaande website), kan je pas echt aan de slag gaan.

Stap 2.

Bloggen met SEO in het achterhoofd

Een blog is een uiterst effectieve vorm van online marketing. Zeker als je dat op de juiste manier doet. Alleen maar gevonden worden op je bedrijfsnaam is uiteindelijk ook maar waardeloos.

Waar gaan je klanten naar op zoek wanneer ze jouw producten of diensten overwegen?

Jouw klanten zitten met vragen, of hebben een probleem, en gaan via zoekmachines op zoek naar een oplossing. Daarom leggen wij in zo’n bedrijfsblog de nadruk op het geven van advies.

Ons zoektermonderzoek heeft aandacht voor vraagstelling. Denk daarbij aan zoektermen die Hoe, Wie, Wat, Waar, Waarom, Wanneer en Hoeveel bevatten. Na het identificeren van de verschillende vraagstellingen en bijvragen, gaan we hier blogberichten rond schrijven. Een mooi voorbeeld is ons eigen blogbericht ‘Hoeveel kost een website?’.

Investeren in doelgerichte blogberichten, is investeren in de toekomst van je bedrijf.

Eens zo’n blogbericht scoort op een zoekterm, zorgt dat voor een constante aanvoer van nieuwe klanten. Daarbovenop is het ook erg duurzaam, want die goede ranking geraak je niet vandaag op morgen kwijt. Je zal er nog jaren van genieten.

Stap 3.

Adverteren op Google

Scoren in de zoekmachines is een werk van lange adem. Om direct succes te boeken, is adverteren op Google nog altijd de beste oplossing en dus een belangrijke steunpilaar voor jouw online hoofdkwartier.

Betaalde advertenties worden bovenaan de zoekresultatenpagina getoond. Doordat klanten reeds op zoek zijn naar jouw diensten, is het makkelijker om hen over te doen gaan tot een aankoop. Bovendien kunnen we hier de focus verleggen van de vraagstelling naar de algemene zoektermen.

En hoewel de meeste zelfstandigen en eenmanszaken liever naar de ‘gratis’ strategieën (of de strategieën die ze zelf kunnen uitvoeren) kijken, is de impact van Google Ads niet te onderschatten.

Je wil natuurlijk vermijden dat je blindelings geld weg gaat gooien of adverteert op zoektermen die niet interessant zijn. Daarom is het erg aangenaam om hiervoor samen te werken met een professional die je op de juiste manier begeleid of ontzorgt.

Stap 4.

Actief posten op sociale media

Een Facebook pagina waar je alleen maar saaie berichten over jouw diensten post of een Instagram pagina waar al 5 maanden niet op gepost is… Dat boezemt geen vertrouwen in.

Om te vermijden dat je je tijd verspilt op sociale media, trachten wij je een andere kijk te geven op social media marketing. Langs de ene kant doen we dat door je professioneel advies te geven, maar langs de andere kant kunnen we het hele proces van je overnemen en je zoveel mogelijk ontzorgen.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het aantal volgers of het aantal likes niet belangrijk. Als online marketing bureau vinden wij het juist de kunst om een netwerk op te bouwen waar je doelpubliek graag interactie mee heeft en waar ze terecht kunnen met vragen of problemen.

Stap 5.

Adverteren op Social Media

Adverteren op sociale media is, naar onze bescheiden mening, een van de meest onderbenutte en voordeligste online marketingkanalen. Je kan erg specifiek adverteren om zo jouw ideale doelgroep te bereiken.

Jammer genoeg is het complex om je weg te vinden doorheen de verschillende mogelijkheden. Wij begeleiden je naar de juiste advertentiekeuze of kunnen je volledig ontzorgen door advertenties op te zetten en beheren.

Stap 6.

E-mail Marketing

Niets is belangrijker dan het opbouwen van je e-maillijst. Wij zijn ervan overtuigd dat je e-maillijst een grote troef is. En die vlieger gaat op voor zowel eenmanszaken als miljoenenbedrijven.

Online marketing dient zoveel mogelijk gediversifieerd te worden. Wij vinden het niet slim om al je eieren in één mand te plaatsen.

Zo was het vroeger bijvoorbeeld het mogelijk om 30-40% van je Facebook fans te bereiken, maar toen introduceerde Facebook gesponsorde berichten. Nu zal je slechts 5-15% van je fans bereiken en zal je een bericht moeten sponsoren om meer klanten te bereiken.

Bij het uitbouwen van je bedrijf wil je niet enkel afhankelijk zijn van derden. Een e-maillijst is jouw eigendom en kan je altijd meenemen naar andere partners. Bovendien zijn er verschillende manieren om je e-maillijst op te bouwen.

Eens een klant zich op je e-maillijst bevindt, kan je hem/haar rechtstreeks aanspreken. Dit zijn mensen die je vertrouwen, die beroep op je diensten doen en van je willen kopen.

Je kan een gratis E-book, Whitepaper, Case-study, Videoserie of checklist aanbieden in ruil voor hun e-mailadres. Daarna kan je een geautomatiseerde e-mailflow versturen om van de geïnteresserde personenen echte klanten te maken. Maar je kan het ook simpel houden door een zin te plaatsen als ‘Blijf als eerste op de hoogte’ aan het einde van je blogbericht.

Elke onderneming vereist natuurlijk een aanpak op maat, maar deze stappen zijn toepasbaar op elke onderneming en ze weten jouw online hoofdkwartier op de juiste manier te ondersteunen.

Interesse om met ons samen te werken?

Wij helpen gedreven ondernemers aan een constante stroom van klanten. Jou helpen we ook graag. Laten we eens rond tafel zitten.

Neem contact met ons op

Op zoek naar een online marketing bureau
in de omgeving van Arendonk?

Als lokale betrouwbare dienstverlener ontwikkelen wij voornamelijk online marketing campagnes voor bedrijven in de nabije omgeving van Arendonk, waaronder: Arendonk, Retie, Dessel, Turnhout, Oud-Turnhout, Ravels, Weelde, Poppel, Geel, Kasterlee, Mol, Postel, Reusel, Bladel, Eersel, Bergeijk, Luyksgestel, Hapert, maar ook ver daarbuiten.

Neem contact met ons op