Websites voor Horeca Zaken

Websites voor Horeca Zaken

Of je nu een gezellig restaurant of een levendige bar hebt, een goed ontworpen horeca website kan het verschil maken tussen een volle of lege zaak.

In de horeca wereld is een sterke online aanwezigheid essentieel om klanten aan te trekken. Een goed gebouwde horeca website zet niet alleen je gerechten en dranken in het beste licht, maar ook de unieke sfeer en gastvrijheid die je zaak uitstraalt.

Contacteer ons om je website te verbeteren!

Waarom Een Horeca Website Onmisbaar Is

 • Een professioneel ogende restaurant website wekt vertrouwen en nodigt uit om verder te kijken.
 • Aantrekkelijke foto's van je gerechten doen klanten reeds watertanden
 • Uitnodigende foto's van je interieur brengt een uitnodigende sfeer over
 • Klanten waarderen de eenvoud en het gemak van een tafel te reserveren op elk gewenst moment
 • Door beoordelingen prominent op je horeca website te plaatsen, creëer je een gevoel van vertrouwen en transparantie

De eerste indruk telt

In horeca is een eerste indruk allesbepalend. Een klant beslist vaak binnen een paar seconden of hij jouw restaurant of bar wil bezoeken. Datzelfde geldt voor je horeca website.

Een professioneel ogende restaurant website wekt vertrouwen en nodigt uit om verder te kijken.

Denk aan aantrekkelijke foto's van je gerechten, uitnodigende foto's van je interieur, een duidelijk menu en gemakkelijk vindbare contactgegevens.

Een goed ontworpen website straalt uit dat je oog hebt voor detail en kwaliteit aanbiedt... En daardoor zullen klanten eerder geneigd worden om bij jou een reservatie te doen.

Een eerste online indruk is dus net zo belangrijk als die van je fysieke zaak.

Online Reserveringen Maken Het Verschil

Een van de grootste voordelen die een horeca website kan aanbieden, is de mogelijk om online reserveringen te accepteren.

Klanten waarderen de eenvoud en het gemak van een tafel te reserveren op elk gewenst moment. Zonder dat ze moeten bellen, want eerlijk... Wie doet dat eigenlijk graag?

Op die manier verhoog je niet alleen het aantal reservaties die je ontvangt, maar je zal ook met minder no-shows te maken hebben.

Minder no-shows! Hoezo?

Klanten krijgen vaak een bevestiging van hun reservatie en je kan ze eventueel zelfs een herinnering sturen.

Met een handig, gebruiksvriendelijk reservatiesysteem op je website, bied je klanten het moderne gemak dat ze verwachten. En dat draagt bij aan klanttevredenheid en bijgevolg een hogere omzet.

Horeca websites

Reviews van klanten missen hun effect niet

Beoordelingen van klanten zijn cruciaal voor het succes van je horeca onderneming.

Potentiële klanten hechten veel waarde aan de ervaringen van anderen voordat ze beslissen waar ze iets gaan eten of drinken.

Door deze beoordelingen prominent op je horeca website te plaatsen, creëer je een gevoel van vertrouwen en transparantie.

Positieve recensies zullen twijfelaars over de streep trekken en hen overtuigen om een tafeltje te boeken.

Zorg ervoor dat je recensies gemakkelijk toegankelijk zijn en moedig je tevreden klanten aan om hun ervaringen te delen.

Je kan bijvoorbeeld vanop je website een rechtstreekse link naar de beoordelingspagina sturen.

Vergeet niet om ook te reageren op die beoordelingen, of ze positief of negatief zijn, om te laten zien dat je betrokken en toegewijd bent aan het leveren van een uitstekende klantervaring.

Horeca websites

Essentiële Elementen van Een Restaurant Website

 • Het menu is een van de belangrijkste onderdelen van je website en een doorslaggevende factor
 • Professionele foto's die de beste aspecten van je restaurant vast te leggen, van smakelijke gerechten tot sfeervolle interieurs.
 • Een website die goed werkt op smartphones en tablets zorgt voor meer reservaties en minder frustratie bij klanten

Menu's die smaken doen watertanden

Een van de belangrijkste onderdelen van je restaurant website is het menu.

Dit is vaak de eerste plek waar potentiële klanten naar kijken om te bepalen of ze bij je willen dineren.

Zorg ervoor dat je menu niet alleen informatief, maar ook visueel aantrekkelijk is.

Gebruik hoogwaardige foto’s van je gerechten om de smaakpapillen van je bezoekers alvast te prikkelen.

Beschrijf je gerechten op een manier die hun unieke smaken en ingrediënten benadrukt.

Denk ook aan het vermelden van eventuele dieetopties zoals vegetarisch, veganistisch of glutenvrij, zodat iedereen zich welkom voelt.

Een goed ontworpen en gemakkelijk te navigeren menu kan een doorslaggevende factor zijn die een bezoeker omzet in een klant.

Vergeet niet om je menu regelmatig bij te werken, zodat het altijd up-to-date is met je nieuwste creaties of seizoensgebonden suggesties.

PS. Plaats ook prijzen op je website zodat klanten weten wat ze kunnen verwachten. Het kan voor bezoekers wel eens belangrijk zijn om vooraf een budget te plannen en dat verlaagt de drempel om te reserveren. Het kan je onderscheiden van concurrenten die geen prijzen vermelden.

Horeca Websites

Professionele foto's en video's

Professionele foto’s en video's zijn een gebagatelliseerd onderdeel van een succesvolle restaurant website.

Beelden zeggen meer dan duizend woorden en kunnen de sfeer, kwaliteit en enigheid van je zaak perfect overbrengen.

Investeer in een professionele fotograaf om de beste aspecten van je restaurant vast te leggen, van smakelijke gerechten tot sfeervolle interieurs.

Korte video’s kunnen ook een krachtig middel zijn om je verhaal te vertellen, zoals een kijkje achter de schermen in de keuken of een introductie van je team.

Dergelijke visuele content trekt niet alleen de aandacht van bezoekers, maar zorgt ervoor dat ze meer tijd spenderen op je website.

Mobielvriendelijk design

In een tijd waarin de meeste mensen hun mobiele apparaat gebruiken om informatie op te zoeken, is een mobielvriendelijk design voor je restaurant website essentieel.

Een website die goed werkt op smartphones en tablets zorgt voor een betere gebruikerservaring en voorkomt dat potentiële klanten afhaken uit frustratie.

Zorg ervoor dat je website snel laadt, gemakkelijk te navigeren is en dat alle elementen correct worden weergegeven op kleinere schermen. Dit omvat duidelijke menu’s, gemakkelijk te klikken knoppen en goed leesbare teksten

Een mobielvriendelijke horeca website kan je ook helpen beter te scoren in zoekmachines, wat weer meer verkeer naar je site trekt.

Vergeet niet dat een positieve mobiele ervaring vaak de eerste stap is naar een daadwerkelijke reservatie of bezoek. Klanten hebben hierdoor altijd en overal toegang tot de informatie die ze nodig hebben.

Horeca websites

Verhoog Je Online Zichtbaarheid

 • Identificeer relevante zoektermen zoals "restaurant met terras" of "cafe met pooltafel" en verwerk die in je website
 • Zorg dat je lokaal vindbaar bent door je website af te stemmen op de gemeentes waar je klanten vandaan komen
 • Claim je vermelding op Google Mijn Bedrijf en vervolledig deze
 • Vergroot je naamsbekendheid en versterk de band met je klanten door actief te posten op sociale media

SEO-Strategieën voor Horeca websites

Natuurlijk wil je je horeca website zo vaak mogelijk laten verschijnen wanneer potentiële klanten een zaak in de buurt zoeken.

Begin daarom met het selecteren van relevante zoekwoorden zoals "restaurant met terras" of "cafe met pooltafel" en verwerk deze in je website. 

Uiteraard is het nog belangrijker om lokaal vindbaar te zijn. Gebruik de naam van je stad of wijk, om je relevantie voor lokale zoekopdrachten te vergroten. Zorg ervoor dat je website hierop afgestemd is door bijvoorbeeld de gemeentes waar je klanten vandaan komen te vermelden op je website.

"Onze gasten komen vanuit diverse locaties om van onze gerechten te genieten, met name uit [Stad], [Stad], en [Stad]. We zijn trots dat we klanten uit deze regio’s mogen verwelkomen en hen keer op keer een heerlijke ervaring kunnen bieden."

Wanneer iemand naar restaurants of bars in de buurt zoekt, wil je dat ze op jouw website terecht komen. En niet op die van de horecazaak die 15 minuten verderop om de hoek gevestigd is.

Zorg er bovendien ook voor dat je horeca zaak vermeld wordt op Google Mijn Bedrijf en andere online directories.

Door een combinatie van diverse SEO-technieken toe te passen, vergroot je de kans dat potentiële klanten jouw website vinden wanneer ze zoeken naar een plek om te dineren of te drinken. Dit resulteert in meer zichtbaarheid en uiteindelijk meer reserveringen en omzet.

Wees zeker niet bang om hiervoor een SEO-expert onder de arm te nemen.

Actieve sociale media presence

Sociale media spelen een grote rol in de online zichtbaarheid van je horeca onderneming.

Door je restaurant website te integreren met je sociale mediakanalen, kun je een breder publiek bereiken en meer interactie met je klanten stimuleren.

Voeg sociale media knoppen toe aan je website, zodat bezoekers gemakkelijk je Facebook, Instagram of TikTok pagina kunnen vinden en volgen.

Deel regelmatig updates, promoties en evenementen op je sociale media en zorg ervoor dat deze berichten consistent zijn met de content op je website.

Gebruik visueel aantrekkelijke foto’s en video’s om de aandacht van je volgers te trekken en hen te motiveren om je website te bezoeken voor meer informatie of om een tafeltje te boeken.

Actief zijn op sociale media helpt niet alleen om je merkbekendheid te vergroten, maar versterkt ook de band met je klanten, wat kan leiden tot meer vaste klanten en positieve mond-tot-mondreclame.

Horeca websites

Hoe Wij Jouw Horeca Zaak Kunnen Helpen

Wij bouwen professionele horeca websites op maat

Wij bouwen maatwerk horeca websites. We coderen de opbouw van de website en programmeren haar functionaliteiten van de grond op, zonder gebruik te maken van platforms voor websites te bouwen. We maken dus géén gebruik van platformen zoals Wordpress, Wix of Joomla.

Eigenlijk wil dat gewoon zeggen dat bij ons alles mogelijk is. Een ander voordeel is dat we de website tot in de puntjes kunnen optimaliseren voor de zoekmachines. Op die manier weten we doorgaans een betere positie in Google te behalen.

Of je nu een compleet nieuwe restaurant website nodig hebt of je bestaande site wilt upgraden, wij maken een website die alle ingrediënten voor succes bevat.

We ondersteunen je website met effectieve advertentiecampagnes

We ondersteunen jouw horeca zaak met een doordachte aanpak. Ervoor zorgen dat klanten contact opnemen, een tafel reserveren of een offerte aanvragen voor hun volgende feest, is iets wat we met beproefde tactieken en strategieën trachten te bekomen.

De website is het platform waarlangs het merendeel van je verkoop zal verlopen. Maar een professionele website heeft de nodige ondersteuning nodig. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij niet alleen het juiste beginpunt voor je weten te bouwen, maar ook de nodige ondersteunende pijlers weten te verzorgen.

Investeren in een advertentiecampagne maak een écht verschil, heel snel.

Wij zorgen dat jouw social media wekelijks actief is met leuke en creatieve berichten

Heb je het te druk met de zaak om je met Social Media bezig te houden? Goed nieuws, je kan je social media uitbesteden zonder dat je een ongelimiteerd budget nodig hebt.

Wij kunnen ervoor zorgen dat jouw social media wekelijks actief is met leuke en creatieve berichten. Ons team schrijft en ontwerpt jouw social media updates en plaatst deze op je pagina's. Dat kunnen we voor je doen op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Geniet van de gemoedsrust, want er zal geen week meer voorbij gaan zonder dat er op je social media gepost werd.

Horeca websites

Klaar om je horeca onderneming naar het volgende niveau te tillen?

Wij begrijpen dat het laten bouwen van een professionele horeca website in combinatie met een doordachte online strategie overweldigend kan zijn.

Daarom bieden we een gratis consultatie en advies aan om op je op weg te helpen.

Tijdens deze sessie bespreken we je huidige online aanwezigheid, je doelstellingen en de uitdagingen waar je tegenaan loopt.

We geven je waardevolle inzichten en praktische tips om je online zichtbaarheid te verbeteren.

Of je nu net begint of al een gevestigde horecazaak bent die wil groeien, wij staan klaar om je te helpen. Neem contact met ons op voor een gratis consultatie en ontdek hoe wij jouw bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen.

Ik wil een gratis adviesgesprek

Onze Horeca Klanten

Niets spreekt meer tot de verbeelding dan echte succesverhalen van klanten die we hebben geholpen.

Van lokale bistro’s tot trendy bars, onze klanten hebben dankzij onze diensten indrukwekkende groei en verbeterde online zichtbaarheid ervaren.

Een mooi voorbeeld is dit kleine familierestaurant dat dankzij een nieuwe, op maat gemaakte horeca website en een gerichte SEO-strategie hun online reserveringen binnen een paar maanden zag verdubbelen.

Een andere klant, een authentieke take-away, zag hun bestellingen explosief groeien nadat we creatieve Facebookadvertenties hadden opgezet.

Vincent Borgmans

Meer afbeeldingen

Websites voor Horeca Zaken: afbeelding 1
Websites voor Horeca Zaken: afbeelding 2
Websites voor Horeca Zaken: afbeelding 3
Websites voor Horeca Zaken: afbeelding 4
Websites voor Horeca Zaken: afbeelding 5
Websites voor Horeca Zaken: afbeelding 6