10 Social Media Ideeën Voor Het EK Voetbal 2024

10 Social Media Ideeën Voor Het EK Voetbal 2024

Hier zijn 10 leuke social media ideeën om op jouw bedrijfspagina te gebruiken tijdens het Europees Kampioenschap Voetbal UEFA EURO 2024. Ideaal om een band op te bouwen met je bestaande klanten en tegelijkertijd nieuwe volgers aan te trekken.

Het Europees Kampioenschap voetbal staat voor de deur. Het tornooi zal lopen van 14 juni 2024 tot en met de finale op 14 juli 2024.

Wij kijken uit naar de start van het kampioenschap. Maar is jouw bedrijf er klaar voor?

  • Welke social media posts heb jij gepland staan rond dit internationale evenement?
  • Hoe ga jij je volgers op een originele manier betrekken?
  • Hoe kan jouw bedrijf zich goed zichtbaar maken tijdens deze periode?

In dit blogbericht lichten we enkele ideeën toe die je voor, tijdens en na UEFA EURO 2024 kan lanceren.

Voor het EK

Iedereen Bondscoach

Foto Bron: Sporza.be

Laat je volgers hun eigen nationale elftal samenstellen en ontdek wie de populairste spelers zijn. Deelnemers maken hun selectie net voor elke wedstrijd door te kiezen uit de lijst van beschikbare spelers. Daarna post iedereen zijn elftal als reactie onder je bericht.

Dit spel is heel populair bij Sporza of HLN. Daar hebben ze er zelfs een app voor samengesteld waarmee ze gegevens kunnen verzamelen. Het is de ideale manier om te ontdekken welke spelers er populair zijn.

Je kan een Iedereen Bondscoach spel spelen voor de volledige nationale selectie VOOR het EK, maar je kan dit spel ook spelen voor elke wedstrijd die de Rode Duivels spelen. We zouden dan wel aanraden om er een leuke prijs aan vast te hangen voor degene die de meeste namen juist heeft (vergeet geen schiftingsvraag toe te passen).

Een Voetbalquiz

Help je volgers zich voor te bereiden op EURO2024 met een Voetbalquiz.

Stel een quiz samen op basis van kennisvragen, video's of foto's en vraag je volgers om het juiste antwoord te geven. Eventueel kan je er een echte uitdaging van maken door een tijdslimiet toe te voegen of spelers elimineren bij een fout antwoord. Een goede tactiek om ze aan te moedigen om ook de volgende dagen opnieuw te proberen.

Laat ze kans maken op prijzen om nog meer deelnemers aan te trekken.

Dankzij het platform van Typeform kan je gemakkelijk een quiz samenstellen. Of je kan een Facebook Messenger chatbot instellen a.h.v. Surveybot of ManyChat.

Maak een TikTok account aan

TikTok blijft enorm populair. Voetbalcontent is de afgelopen jaren letterlijk ontploft op TikTok, met maar liefst 53.4 miljoen posts op de hashtag #football en 238.000 posts op de hashtag #voetbal! De app is het afgelopen jaar enorm uitgebreid geworden en staat het voortaan ook toe om filters te laten gebruiken waarop je een "voetbalspel" speelt. Bijvoorbeeld een top 10 filter, de 1000 Goal Challenge, Football Bingo, etc.

Tijdens het EK

Pronostiek / TOTO

EK Pronostiek

Hier stellen we voor dat je een EK-pronostiek opzet, waarbij je volgers bij elke wedstrijd de juiste score proberen te voorspellen.

Je kan dit op sociale media gemakkelijk voor elke wedstrijd afzonderlijk doen zoals in het voorbeeld hierboven. Je vraagt de juiste score en voegt een schiftingsvraag toe (bijv. in welke minuut valt het eerste doelpunt). De persoon die er het dichtste bij is wint een prijs.

Wat wij enorm leuk vinden is om, voor gans het tornooi, een pronostiekwedstrijd te houden. Voor iedere wedstrijd scoor je punten en op het einde van de rit wint een deel van de deelnemers een van de vele prijzen. Je kan voor de deelnemers een Facebook Groep aanmaken en dagelijks de uitslagen en stand bespreken. 

Dit soort campagne heeft veel potentieel voor viraliteit: het zorgt voor interactie met je volgers, maar nog meer tussen je deelnemers.

Mits een kleine zoekopdracht op Google heb je vast en zeker wel enkele websites gevonden, waar je je eigen poule kan aanmaken voor je volgers. Hier, bij Inspira, zijn we momenteel bezig om ons eigen platform te testen. Waarschijnlijk komt dit in de toekomst openbaar beschikbaar.

Waar is de Supporter?

Plaats voetbalfans in de kijker met een Zoek & Vind-Wedstrijd. Denk aan Waar is Wally?, maar dan met een vol voetbalstadion.

Gebruik een foto van een vol voetbalstadion, kies een fan uit en vraag je volgers om hem tussen de menigte te vinden. 

Wil je echt scoren bij je volgers?  Laat ze tijdens een match van de Rode Duivels hun mooiste supportersoutfit fotograferen en posten op een van je posts. Laat alle andere volgers voor hun favoriet stemmen. Degene met de meeste stemmen wint een prijs en de volgende dag ga je zijn/haar foto in het voetbalstadion Photoshoppen. Daarna vraag je aan je volgers om hun favoriete fan in het stadion te spotten. 

Dit is een leuke en vermakelijke wedstrijd die je voor elke match van de Rode Duivels kan spelen.

Herken het Doelpunt

Kies een wereldberoemd doelpunt uit. Ontwerp een grafische weergave, typ de commentaar uit of gebruik een iconische foto van het doelpunt. Vraag vervolgens aan je volgers om te raden welk doelpunt dit juist was. Degene die als eerste het juiste antwoord geeft, die wint een van je prijzen geven.

Zoek de Fout

Neem de badge of het logo van een van de tegenstanders van de Rode Duivels en Photoshop er een fout in. Het doel van de deelnemers is om de fout zo snel mogelijk te vinden. Eventueel kan je meerdere fouten verbergen.

Perfect om de zichtbaarheid en naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten, omdat het de aandacht van je volgers lang vasthoudt. Ook personen die je pagina nog niet volgen zullen graag een gokje wagen.

Na het EK

Team Van Het Tornooi

Eigenlijk werkt dit net hetzelfde als Iedereen Bondscoach, maar laat je je volgers nu het beste team van UEFA EURO 2024 samenstellen. Je kan ze zelf hun ideale elftal van alle deelnemende landen samen laten stellen en hun antwoord laten posten.

Een andere mogelijkheid is om, een aantal dagen lang, per positie een stemming uit te voeren.

Op dag 1 laat je iedereen voor hun Doelman van het tornooi stemmen en op dag 2 laat je iedereen voor hun centrale verdediger van het tornooi stemmen, enzovoorts. Zo krijg je na 11 dagen het elftal van het tornooi, door jouw volgers gestemd

Door je volgers naar hun mening te vragen, zal je veel interactie met je posts weten te genereren. Bovendien heeft iedereen wel een mening over hun favoriete spelers, dus ook niet-volgers zullen reacties plaatsen. Als je heb kan overhalen om je te volgen, gaan zij ook je toekomstige communicatie te zien krijgen.

Speler Van Het Tornooi

Na ieder tornooi geeft de UEFA een prijs voor de speler van het tornooi. Dat is niet altijd de keuze van het grote publiek. Daarom is het leuk om, net als bij het team van het tornooi, je volgers om hun mening te vragen. Laat hen stemmen wie volgens hun de speler van het tornooi was.

EURO 2024 Voetbalquiz

Net zoals bij de voetbalquiz die je gehouden kan hebben VOOR het tornooi, kan je nu ook een quiz samenstellen OVER het tornooi. Stel een quiz samen met de belangrijkste hoogtepunten van het afgelopen tornooi en ga op zoek naar de grootste voetbalkenner onder je volgers.


Zo, dat waren 10 leuke en interactieve social media campagnes voor het Europees Kampioenschap voetbal UEFA EURO 2024. Door je publiek op deze manier te animeren zal je meer zichtbaarheid, meer volgers en meer naamsbekendheid genereren. 


Altijd leuke campagnes tijdens een voetbaltornooi?

Heb jij geen tijd om zo'n campagnes of posts voor te bereiden? Of heb je het te druk met de zaak om op een efficiënte manier met sociale media om te gaan? Goed nieuws, je kan je social media uitbesteden zonder dat je een ongelimiteerd budget nodig hebt. 

Wij werken graag zo'n leuke en creatieve posts en campagnes uit. Bovendien kunnen we ervoor zorgen dat jouw social media wekelijks actief is. Ons team schrijft en ontwerpt jouw social media updates en plaatst deze op je pagina's. Neem vandaag nog contact met ons op.

Vincent Borgmans

Meer afbeeldingen

10 Social Media Ideeën Voor Het EK Voetbal 2024: afbeelding 1