Gratis Foto's voor je Sociale Media of Website

Gratis Foto's voor je Sociale Media of Website

Gratis rechtenvrije foto's en afbeeldingen voor je sociale media of website zijn een godsgeschenk. Je kan miljoenen gratis stockfoto's op het internet vinden, zoals foto's van zakenmensen, landschappen, dieren en andere objecten.

Mocht je nu een copywriter ingehuurd hebben en weinig budget over hebben, dan zijn gratis stockfoto's een goede optie om ervoor te zorgen dat je geen professionele fotograaf moet inhuren. Hoe raar het ook klinkt: Er zijn fotografen die hun werk gratis en voor niks met de wereld delen. Erg handig om foto's te vinden voor je sociale media of website.

Mijn favoriete websites voor gratis stockfoto's

Ik heb mijn favoriete stockfoto websites gebookmarked. Handig wanneer ik op zoek ga naar leuke foto's voor facebook of opvallende foto's nodig heb om een website te ontwerpen.

Dit is mijn lijstje:

Hoe kunnen ze deze afbeeldingen gratis aanbieden? 

Deze afbeeldingen worden beschikbaar gesteld met een Creative Commons CCo licentie - dat is een no rights reserved licentie. Daardoor is iedereen vrij om deze foto's te gebruiken en bewerken, zelfs als dat voor commerciële doeleinden is.

Een toeschrijving is niet nodig, maar wordt wel geappreciëerd. Eens een gratis afbeelding rechtenvrij gepubliceerd is met een CCo licentie, dan is hij dat ook voor altijd.

Let wel goed op...

Sommige websites bieden ook stockfoto's aan met een andere licentie. Soms wil dat zeggen dat je ze niet mag gebruiken voor commerciële doeleinden of dat je de naam van de fotograaf moet vermelden. Ga dus eerst na of de foto een Creative Commons licentie heeft.

 

Vincent Borgmans