Hoeveel kost een website per jaar?

Hoeveel kost een website per jaar?

Hoeveel kost een website per jaar? In theorie betaal je ieder jaar enkel domeinnaam en webhosting, maar je moet ook rekening houden met enkele andere zaken.

De jaarlijkse kosten voor een professionele website bij Inspira bedragen €160 a €285 per jaar. Deze bestaan uit de domeinnaam €30 per jaar en de webhosting €130 per jaar. Optioneel komt daar nog een backup en support dienst van €125 per jaar bij.

Domeinnaam en Hosting... Wat is dat?

De domeinnaam en hosting zijn de basis vereisten voor elke website. Je kan de domeinnaam vergelijken met de nummerplaat van je auto en dit is het adres van je website. Een auto heeft een motor nodig om te kunnen rijden en daar kan je de webhosting mee vergelijken. Webhosting is de server (een computer) waar de bestanden om je website weer te geven worden opgeslagen.

Er zijn diverse self-hosted mogelijkheden op de markt en die kosten praktisch niets. Maar vaak is de kwaliteit van die service niet snel genoeg. De beveiliging laat vaak te wensen over en de locatie van de server ligt vaak in het buitenland. Op vlak van zoekmachine optimalisatie is het juist een voordeel dat de server zich in eigen land bevindt (en niet in Denemarken zoals bij One.com het geval is)

En ga jij er zelf voor instaan dat alles vlot werkt?

Uiteindelijk is het je eigen keuze, maar ik raad je aan om niet te gokken en je webdesigner in te laten staan voor dergelijke zaken.

Elke webdesigner hanteert zijn eigen tarief voor domeinnaam en hosting. Zoals je weet bedragen deze bij Inspira €160 per jaar en dan wordt de webhosting voorzien door het beste hostingbedrijf met servers in België. Bovendien zorgen we ervoor dat alles perfect is geoptimaliseerd voor de beste gebruikerservaring.

En dan is er ook nog...

Maandelijks Onderhoud

Wanneer je website is gebouwd in systemen zoals WordPress, Wix of Squarespace is de kans groot dat je webdesigner een maandelijks onderhoud in rekening zal brengen. Deze kost wordt gebruik voor het updaten en onderhouden van de plugins en andere werkingen van de website. 

Hier bij Inspira maken we kwaliteitswebsites op maat die gebruik maken van ons eigen Content Management System (CMS). Doordat we alle code van de website zelf geschreven hebben in eigen beheer kunnen wij alles maken dat jij wenst.

Adverteren op Google

Zodra je website online staat begint het echte werk. Je wil reclame maken en nieuwe klanten aantrekken. Op die manier kan je site zichzelf terugverdienen.

Zo zou je kunnen adverteren op Google om bovenaan de zoekresultatenpagina weergegeven te worden. Wanneer klanten dan op zoek gaan naar jouw producten of diensten, krijgen ze je advertentie te zien. Het is de ideale manier om op korte termijn succes te boeken. De kosten van Google Ads hebben we al eens besproken.

Zoekmachine Optimalisatie

Aangezien zoekmachines zoals Google de belangrijkste bron van bezoekers voor je website zijn. Hoewel we bij Inspira websites altijd zoekmachine vriendelijk maken, kan het zijn dat je website op termijn nood heeft aan verbeteringen of constante monitoring. Google durft haar algoritmes wel eens veranderen. SEO-consultants werken doorgaans aan een uurtarief van €50 tot €150 per uur. Bij Inspira bieden we een SEO-service aan die begint vanaf €65 per maand.

Maandelijkse Blogberichten

Om gevonden te worden in Google raden wij aan om een bedrijfsblog bij te houden. Dat is de ideale manier om vragen van klanten te beantwoorden, de laatste nieuwtjes te delen en producten of diensten te tonen. Uiteraard kan je deze artikels zelf schrijven, maar je kan ook een Copywriter inhuren om bijv. maandelijks blogberichten te schrijven. De kosten hiervoor variëren van onderwerp tot onderwerp. Het is aangeraden om hiervoor een offerte aan te vragen.

Wil je een unieke, professionele website met fantastische functionaliteit? Neem vandaag nog contact met ons op en ontvang een gratis offerte.

Vraag Een Gesprek Aan

Interessant artikel? Lees dan ook:

Vincent Borgmans