Verbeter De Snelheid Van Je Website

Verbeter De Snelheid Van Je Website

De snelheid van een website wordt vaak over het hoofd gezien door ondernemers. Hoe lang duurt het voor een van jouw webpagina's wordt geladen? Mooie animaties en flitsende functies op je website zijn erg leuk, maar die mooie dingen nemen vaak heel wat JavaScript-code in beslag. Hierdoor heb je te maken met langere laadtijden en dat zorgt voor een onaangename ervaring voor de bezoeker van je website.

"Twee seconden is de acceptatiedrempel voor e-commerce websites. Bij Google streven we naar minder dan een halve seconde."

Maile Ohye - Google

Is jouw website snel genoeg? De beste manier om dat te ontdekken is door een snelheidstest uit te voeren. Dat kan je doen met Google's PageSpeed Insights Test (zeer streng), Pingdom of GiftOfSpeed. Deze gratis tools gaan je website scannen om te bepalen hoe lang het duurt voor deze geladen is. Bovendien geven ze ook aan hoe je de snelheid kan verbeteren.

Zware fotobestanden, onnodige animaties, enorm veel JavaScript, ... Je zal vast ontdekken dat je website best sneller kan. Jammer genoeg is er wel wat technische kennis vereist, daarom kan je best contact opnemen met je webdesigner.

Pingdom Snelheidstest

Invloed op je Google Ranking

Er zijn veel verschillende factoren die een rol spelen bij het bepalen van je positie in Google. Laadsnelheid is daar een van.

Google zal zich niet alleen baseren op de tijd die de server van uw website nodig heeft om de gegevens beschikbaar te maken. Ze kijken ook hoe lang het duurt voordat de gegevens vanuit het oogpunt van de bezoeker worden geladen. Als hun verbinding traag is (bijv.: 4G) en de website heeft veel data nodig vanwege de grootte, dan zal dat resulteren in een langere laadtijd. Dat kan uw SEO-inspanningen schaden.

Ook belangrijk om te weten: Als bezoekers niet in staat zijn om snel toegang te kijgen tot de informatie die ze wensen, dan gaan ze niet wachten. De meesten zullen op zoek gaan naar een andere website (hoogstwaarschijnlijk die van uw concurrent). Dat heeft een negatieve invloed op de gemiddelde tijd dat bezoekers op je pagina doorbrengen (Avg. Time on Page) ... En dat is een andere belangrijke Google Ranking factor.

Every Second Counts...

Elke seconde is belangrijk als het gaat om conversie. Daarom kan het niet kwaad om de snelheid van je website onder de loep te nemen.

Vincent Borgmans

Meer afbeeldingen

Verbeter De Snelheid Van Je Website: afbeelding 1