Website Laten Maken - Welke prijs mag je daar nu bij verwachten?

Website Laten Maken - Welke prijs mag je daar nu bij verwachten?

Het juiste antwoord op de vraag Hoeveel kost een website? is... dat het van veel factoren afhangt. Ook al hebben we zoveel websites gemaakt: er bestaat geen universeel antwoord. De prijs voor het laten maken van een website start vanaf €500 en kan oplopen tot €15.000 en soms zelfs meer.

De gemiddelde prijs voor een professionele website bij Inspira komt op €1.500 tot €3.000 per website.

Hoeveel een website mag kosten, is een zeer algemene vraag met te weinig specifieke informatie.

Het is echter wel de meest gestelde vraag die we krijgen. Jammer genoeg kunnen we daar geen vast antwoord op geven. Het is een enorme uitdaging om de exacte kost van een professionele website te bepalen.

Het is hetzelfde als ik je zou vragen hoeveel een huis mag kosten.

Die vraag moet ook specifieker zijn.

 • Wil je op het platteland of in de stad wonen?
 • Moet het een milieuvriendelijke woning zijn?
 • Hoeveel kamers heb je nodig?
 • Wil je er een tuin bij?
 • Wat is je budget?

De vraag "hoeveel kost een huis?" is uiteindelijk vrij complex.

Net zoals bepalen wat een huis kost, is het bepalen van een prijs voor je website verschillend van persoon tot persoon. 

Stel jezelf volgende vragen, voor je gaat nadenken over de prijs van een website:

 • Wat is je budget?
 • Hoeveel pagina's gaat je website nodig hebben?
 • Welke functies heeft je website nodig?
 • Wie gaat de teksten schrijven voor de website?
 • Heb je foto's om je website aan te kleden?
 • Wat is de deadline voor je website?
 • Hoe ga je je website promoten?

Omdat we al honderden bedrijven hebben geholpen met hun website en online marketing, hebben we al veel gezien en ervaren. Dit is wat je als prijs mag verwachten voor het laten maken van een website:

De prijs voor een professionele website

€1.500 tot €3.000 per website

Meer bezoekers op je bedrijfsblog

Er kruipen nu eenmaal veel uren in het maken van een website. De kostprijs is dus erg afhankelijk van het uurtarief dat je webdesigner hanteert. Zo'n uurtarief varieert van €30 tot €100 per uur. Als je een kwalitatieve, professionele website wil hebben die beschikt over enkele dienstenpagina's en opgebouwd is met propere code, dan mag je toch wel verwachten dat deze ongeveer 50u in beslag neemt.

Daarom is €1.500 tot €3.000 een goede schatting van de kostprijs voor een professionele website. Ga je toch voor enkele complexe functies? Dan gaat dat bedrag al snel opslagen.

Zo bedraagt de prijs voor een professionele website met online applicatie (denk aan webshops, prijsvergelijkers, etc.) al gauw €5.000 tot €15.000.

En dan is er ook nog...

Domeinnaam & Hosting

De domeinnaam en hosting zijn de basis vereisten voor elke website. Er zijn voldoende self-hosted mogelijkheden op de markt die je praktisch niets kosten. Maar ben je dan wel zeker dat de service snel genoeg is? Ga je er zelf voor zorgen dat alles vlot werkt? Ben je zeker van de veiligheid? En waar bevindt de server zich?

Hey, het is uiteindelijk je eigen keuze... Maar ik raad je aan om niet te gokken en je webdesigner in te laten staan voor dergelijke zaken.

Elke webdesigner hanteert zijn eigen tarief voor domeinnaam en hosting, maar hier bij Inspira kost je dat €160 per jaar en de hosting wordt voorzien door het beste hostingbedrijf met servers in België. Bovendien zorgen we ervoor dat alles perfect is geoptimaliseerd voor de beste gebruikerservaring.

Dit telt ook nog op bij de prijs voor een website

Diverse kosten

Natuurlijk is een website meer dan alleen maar een leuk uiterlijk. Om je site succesvol te maken heb je vast nog enkele van deze diensten nodig. Met name online marketing mag je niet over het hoofd zien. Afhankelijk van je eigen mogelijkheden, of je bereidheid om beroep te doen op deze diensten, brengt dit extra kosten met zich mee:

Copywriting

Ben je geen geboren schrijver? Niet iedereen is in de wieg gelegd om teksten te schrijven - laat staan voor het internet. Om je website attractief en informatief te maken, helpt het om vlot zinnen uit je pen te laten vloeien. Wil je gevonden worden op het internet? Dan dienen die teksten ook nog eens geoptimaliseerd te zijn voor de zoekmachines. Als je denkt dat je dit zelf niet kan, dan kan je dit outsourcen. Afhankelijk van de copywriter, mag je toch wel €50 per pagina verwachten.

Afbeeldingen en Illustraties

De inhoud van een website bestaat uit meer dan alleen maar tekst. Kwaliteitsfoto's en illustraties helpen je een boodschap te verkondigen en maken je site aangenamer om naar te kijken. Gelukkig zijn er veel gratis stock foto's beschikbaar, anders zal je een fotograaf of grafisch illustrator moeten inhuren. Een professionele fotoshoot van je zaak zal al snel €300 kosten.

Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) is belangrijk. Google en consorten zijn de belangrijkste bron van bezoekers voor elke website. Hoewel we bij Inspira websites altijd zoekmachine vriendelijk maken, kan het zijn dat je website op termijn wel eens nood heeft aan verbeteringen. Google durft haar algoritmes wel eens veranderen. SEO-consultants werken doorgaans aan een uurtarief van €50 tot €150 per uur.

Ook Online Marketing moet je bij die prijs optellen

Online Marketing

Bovenstaande is noodzakelijk voor elke website en zou je niet mogen verrassen. Online Marketing is echter iets dat veel ondernemers over het hoofd zien.

Als je website online staat begint het echte werk. Je wil reclame maken en nieuwe klanten aantrekken. Op die manier kan je site zichzelf terugverdienen. Dit zorgt voor enkele extra factoren waar je rekening mee moet houden:

Google Ads 

Google Ads zijn online advertenties op de zoekresultatenpagina's van Google. Zo wordt je website gevonden op Google wanneer klanten zoeken naar uw producten of diensten. Het is de ideale manier om op korte termijn reeds succes te boeken. Wat Google Ads kost hebben we hier al eens besproken.

Content Creation

We hebben het daarjuist al gehad over Copywriting. Als je je site wil promoten, dan is een bedrijfsblog de ideale manier om dat te doen. Je kan er klanten informeren van de laatste nieuwtjes en inspireren met producten of diensten. Je kan zelf artikels schrijven, of je kan een copywriter inhuren.

Sociale Media

Sociale Media zijn een handig middel om meer website bezoekers te genereren. Het neemt echter wel tijd in beslag en dat is iets waar veel ondernemers geen tijd voor hebben. Het komt ook niet professioneel over als je laatste facebook-bericht 7 maanden geleden is geplaatst. Ook hier kan je weer beslissen om iemand in te huren. Bij Inspira kan dat al vanaf €100 per maand.

Professionele website laten maken
in de omgeving van Arendonk?

Als lokale betrouwbare webdesigner ontwikkelen wij voornamelijk websites voor bedrijven in de nabije omgeving van Arendonk, waaronder: Arendonk, Retie, Dessel, Turnhout, Oud-Turnhout, Ravels, Weelde, Poppel, Geel, Kasterlee, Mol, Postel, Reusel, Bladel, Eersel, Bergeijk, Luyksgestel, Hapert en omstreken.

Wil je een unieke, professionele website met fantastische functionaliteit? Neem vandaag nog contact met ons op en ontvang een gratis offerte.

Vraag Een Gesprek Aan

Interessant artikel? Lees dan ook:

Vincent Borgmans

Meer afbeeldingen

Website Laten Maken - Welke prijs mag je daar nu bij verwachten?: afbeelding 1
Website Laten Maken - Welke prijs mag je daar nu bij verwachten?: afbeelding 2