Hoeveel kost het uitbesteden van Social Media?

Hoeveel kost het uitbesteden van Social Media?

Wanneer je social media wil uitbesteden, wordt je al snel geconfronteerd met een uitgebreid aanbod marketingbureaus die diverse prijzen en pakketten hanteren. Daaruit moet jij dan een pakket selecteren dat volgens jou het beste bij je past. De gemiddelde prijs van zo'n pakket ligt rond de €225 per maand.

Social Media Pakketten

Het kleinste social media pakket dat we momenteel bij Inspira hebben lopen, bedraagt €99,- per maand. Dus zelfs voor de allerkleinste ondernemingen bieden wij een oplossing aan.

De meeste bureaus werken met voorafbepaalde pakketten. Het goedkoopste pakket dat we zijn tegengekomen begon op €80 per maand, maar verschiet niet als je pakketten van enkele duizenden euro's per maand tegenkomt. Sommige hanteren een opstartkost en andere weer niet. Kortom: er is een ruim aanbod beschikbaar. Het is dus belangrijk om appelen met peren te vergelijken.

Om je een concreter antwoord te geven, geef ik je graag enkele werkbare voorbeelden op basis van ons aanbod:

Business €99 per maand

In het pakket Business plaatsen we 4 berichten per maand op Facebook en Instagram of Facebook en LinkedIn. Er zit ook een opstartkost van €165,- aan verbonden. Die opstartkost zorgt ervoor dat we kunnen instaan voor een grondige controle en checkup van de accounts, het samenstellen van een strategie, het (her)ontwerpen en vervolledigen van de pagina's, maar ook een mini-fotoshoot (15-20 foto's).

We proberen ook voldoende kennis over je onderneming en haar diensten op te doen, zodat we de meeste vragen van klanten kunnen beantwoorden. Belangrijk om te weten: er zijn geen verplichtingen, geen langdurige verbintenissen en je kan annuleren op elk moment.

Is dit pakket op jouw maat geschreven? Neem contact met ons op >>>

Professional (KMO) €249 per maand

In het pakket Professional (speciaal voor KMO's) plaatsen we 10 berichten per maand op Facebook, Instagram en LinkedIn. Hieraan is ook een opstartkost van €165,- verbonden voor een grondige controle en checkup van de accounts, het samenstellen van een strategie, het (her)ontwerpen en vervolledigen van de pagina's, maar ook een mini-fotoshoot

Daarnaast volgen wij ook chats en reacties op en proberen we klanten verder te helpen waar mogelijk. Als we het antwoord niet weten spelen we de vraag door naar een van je medewerkers via mail, telefoon, Messenger of WhatsApp. En in andere gevallen laten we de klant contact met je bedrijf opnemen.

Indien gewenst kan er ook maandelijks of per kwartaal een evaluatiegesprek plaatsvinden.

Is dit pakket op jouw maat geschreven? Neem contact met ons op >>>

Maatwerk

Wij werken ook volledig op maat van ieder budget. Niet iedere onderneming heeft de financiële kracht om een groot bureau onder de arm te nemen en andere ondernemingen hebben geen nood aan 10 berichten per maand.

  • Wil je slechts 6 berichten per maand laten plaatsen?
  • Wil je enkel in de maanden juli en augustus social media uitbesteden?
  • Of wil je enkel je nieuwste realisaties laten posten?
  • U bedenkt het en wij doen het!

Zowel voor de allerkleinste als allergrootste ondernemingen willen wij een dienst op maat aanbieden. Indien je specifieke vereisten hebt, voorzien wij je graag van een offerte op maat. Daarvoor neem je best contact met ons op.

Voor succesvolle Social Media Marketing moet je ook denken aan...

Fotografie & Illustraties

Social Media hebben vaak visueel sterke beelden nodig om succes te boeken. Kwalitatieve foto's en illustraties helpen je een boodschap verkondigen en trekken de aandacht van de consument. Natuurlijk kan je gebruik van gratis stock foto's, maar een fotograaf of grafisch illustrator inhuren kan je merk alleen maar ten goede komen. Een professionele fotoshoot van je product of zaak zal al snel €300 kosten.

Content Marketing

Social Media zijn een krachtig gegeven, maar soms moet je klanten naar een omgeving sturen die volledig de boodschap verkondigt van jouw onderneming. Denk daarbij bijvoorbeeld aan je website, landingspagina's of een bedrijfsblog. Hier kan je klanten informeren, op de hoogte brengen van de laatste nieuwtjes of zelfs tips geven. En misschien zie jij het niet zitten om zelf artikels te schrijven, dus dan heb je iemand nodig die deze pagina's kan vullen met lekker leesbare teksten. Als je een copywriter moet inhuren, mag je toch wel €50 per pagina verwachten.

Adverteren op Social Media

Je kan ook adverteren op Social Media. Na het samenstellen van de ideale doelgroep kan je dan een boodschap, video of link naar je website adverteren in de nieuwsfeed van gebruikers. Het is de ideale manier om op korte termijn succes te boeken en laten we eerlijk zijn: om een continue gestage groei te zien heb je dit nodig. Op Facebook bepaal je zelf wat het kost en kan je dus met ieder budget adverteren, maar op LinkedIn heb je minimaal €10 per dag nodig.

Fulltime Social Media Manager

Sommige ondernemingen zijn zo populair op social media (of zijn dat toch geworden) dat er een constante interactie is op social media. Wanneer dat het geval is (Proficiat!) dan heb je iemand nodig die zich hier fulltime mee bezig gaat houden. Je kan een persoon of team in dienst nemen en opleiden om dit voor je te doen. Dan heb je dus salaris- en opleidingskosten te betalen. Anderzijds kan je dit uitbesteden aan een freelance social media manager of bureau - doorgaans is dat iets voordeliger.

Wil je nieuwe toppen scheren met Social Media? Neem vandaag nog contact met ons op en ontvang een gratis offerte.

Vraag Een Gesprek Aan

Interessant artikel? Lees dan ook:

Vincent Borgmans