Help!? Mijn Facebook Ads Account is Gehackt

Help!? Mijn Facebook Ads Account is Gehackt

Helaas worden Facebook-accounts vaak gehackt. Dit zijn de meest voorkomende hack methoden, manieren waarop je je account beter kan beschermen en hoe je hulp kan krijgen via een live chat van Facebook.

Klik snel door naar het onderwerp dat je interesseert:

Met 17,1 miljard gebruikers per maand is Facebook de drukste sociale netwerksite van het internet. Het is dan ook een populaire bestemming voor hackers. Gezien de hoeveelheid persoonlijke informatie en koppeling met creditcards in uw Facebook Ads Account, is het belangrijk om te weten hoe je jouw account kan beschermen tegen hackers.

Belangrijk: Als je Facebook-account is gehackt, kunnen wij daar niets aan doen. Wij werken niet voor Facebook en je moet rechtstreeks met hen contact opnemen. We raden aan om meerdere methodes te gebruiken om contact met hen op te nemen als je geen antwoord krijgt.

De meest voorkomende manieren waarop Facebook-accounts worden gehackt.

Phishing

De meeste Facebook-accounts worden gehackt door Phishing. Dat is de methode waarbij een hacker "vist" naar uw informatie door een portaal te maken dat er hetzelfde uitziet als de hoofdpagina van Facebook. Vervolgens sturen ze een e-mail waarin je gevraagd wordt in te loggen. Wanneer je je e-mailadres en wachtwoord invoert, wordt deze informatie automatisch door de hacker opgeslagen en is je account gecompromitteerd.

Keylogging

Zelfs een technisch onderlegde persoon kan een keylogging-virus op zijn apparaat hebben staan zonder het te beseffen. Een Keylogging-programma registreert alles wat je typt op je computer, tablet of smartphone. Deze informatie kan wachtwoorden, bankrekeningnummers en andere vertrouwelijke informatie bevatten die aan de hacker worden doorgegeven. Een keylogging-aanval kan gemakkelijk leiden tot identiteitsdiefstal.

Opgeslagen Wachtwoorden

De opgeslagen wachtwoorden functie onthoudt je wachtwoorden, zodat je dat zelf niet hoeft te doen. Hoewel dit het leven wat makkelijker maakt, wordt het vanwege veiligheidsredenen niet aanbevolen. Jammer genoeg, maakt 80% van de Facebook gebruikers hier gebruik van. Je moet hier op lange termijn denken! Als iemand je wachtwoordbeheer hackt, kunnen ze zonder problemen toegang tot je account krijgen.

Sidejacking

Als je inlogt op Facebook via een openbaar netwerk, pas dan op voor sidejacking. Tijdens een sidejacking aanval, steelt de hacker jouw toegang tot een website. Door deze inbreuk kan de hacker zich voor de duur van de sessie zich als jou voordoen. Ze noemen het ook wel eens "sessiekaping" of "cookiekaping", omdat gestolen cookies de hacker in staat stellen om in te breken.

Cellular Hacking

Laat je mobiele telefoon nooit onbeheerd achter, vertrouw geen publieke netwerken en log altijd uit nadat je Facebook hebt gebruikt. Als je Android-toestel in handen van hackers valt, heb je te maken met een serieuze inbreuk op je privacy. Cellular Hacking is een wereldwijd probleem waarbij duizenden Facebook accounts dagelijks gehackt worden. 

Contact opnemen met Facebook Ads Support en hulp krijgen via Live Chat

Als je contact wil opnemen met Facebook Ads Support, heb je een actief advertentieaccount nodig.

 1. Ga naar https://www.facebook.com/business/help

 2. Scroll naar beneden tot je "Vind antwoorden of neem contact op met ondersteuning" ziet staan.

  Vind antwoorden of neem contact op met ondersteuning

 3. Klik op de "Aan de slag" knop om toegang te krijgen tot het Live Chat portaal.

 4. Van hieruit bereik je het "Hoe kunnen we helpen?" menu.

 5. Kies de categorie die het meest aanleunt tegen het probleem waarmee je geconfronteerd wordt.

 6. Onderaan zie je "Meer hulp nodig? Neem contact op met de ondersteuning."

  Meer hulp nodig? Neem contact op et de ondersteuning.

 7. Klik op Chatten met een vertegenwoordiger.

 8. Vul alle gegevens in en speculeer je vraag zo goed mogelijk. Ook als je specifieke probleem hier niet opgelijst wordt, kies dan iets dat er het beste bij past. De ondersteuningsmedewerkers van Facebook kunnen je doorgaans in de juiste richting sturen.

4 Stappen om te voorkomen dat jouw Facebook-account wordt gehackt

Een snel overzicht om te voorkomen dat je Facebook Ads Account wordt gehackt:

 1. Verwijder beheerders die geen toegang meer nodig hebben tot je Ads-account of Facebook-pagina

 2. Regelmatig wachtwoorden wijzigen

 3. Verwijder machtigingen van zakelijke apps die je niet herkent

 4. Maak gebruik van tweefactorautorisatie

Laten we nu elk van deze stappen in detail bekijken. Vergeet niet dat iedereen die toegang heeft tot je Facebook Ads Account ook deze preventieve stappen moet nemen.

Verwijder beheerders die geen toegang meer nodig hebben

Het verwijderen van beheerders die geen toegang meer nodig hebben is een goede gewoonte. Als hun account wordt gehackt, dan zijn jouw Facebook-pagina en Ads-account in gevaar.

Als je geen gebruik maakt van de Business Manager, dan moet je naar Instellingen gaan in het Ads Account: https://www.facebook.com/ads/manager/account_settings/information/. En vervolgens kan je de gebruiker verwijderen.

Ad Account Gebruiker Verwijderen

Als je Business Manager gebruikt, ga je naar het onderdeel Personen van de Bedrijfsinstellingen https://business.facebook.com/settings/people/ kies je de juiste persoon aan de linkerkant en verwijder je de toegang tot het advertentie account. Je kan ook de persoon volledig verwijderen door rechtsbovenaan op de 3 puntjes te klikken en dan Verwijderen te selecteren.

Business Manager Personen verwijderen

Regelmatig wachtwoorden wijzigen

Erg lastig, maar een goede gewoonte. Ga naar de instellingen van je account en wijzig het wachtwoord.

Ga naar Algemene Accountinstellingen en kies Beveiliging en Aanmelding. Klik daarna op Wachtwoord wijzigen en doorloop de stappen die je daar moet volgen.

Vervolgens meld je jezelf af bij alle toestellen waar je bent aangemeld.

Verwijder machtigingen van zakelijke apps die je niet herkent

Altijd goed opletten waarop je klikt. Soms kunnen er Facebook Apps zijn met machtigingen die je ze niet wilt geven.

Ga door de instellingen van je persoonlijke Facebook profiel en verwijder alle zakelijke integraties, apps en websites die je niet gebruikt of die je niet herkent.

Hiervoor ga je naar Algemene Accountinstellingen en kies je Apps en Websites. Neem daarna ook een kijkje bij Bedrijfsintegraties.

Bedrijfsintegraties verwijderen

Maak gebruik van tweefactorautorisatie

Tweefactorautorisatie betekend dat je moet inloggen met je telefoon en wachtwoord wanneer je gebruikmaakt van een nieuw/onbekend apparaat. Je kan dat hier instellen voor Business Manager: https://business.facebook.com/settings/security

Je kan dit ook instellen voor je persoonlijke account. Hiervoor ga je naar Algemene Accountinstellingen en kies je Beveiliging en Aanmelding. Klik daarna op Tweestapsverificatie Gebruiken en doorloop de stappen die je daar moet volgen. Je moet de aanmelding verifiëren met een code die je toegezonden wordt.

Tweestapsverificatie Facebook

Je kan hier terecht voor meer informatie: https://www.facebook.com/help/148233965247823

De facturatie voor je Facebook-advertenties controleren

Facebook factureert op 2 manieren:

 • De factureringsdrempel is bereikt. Als je bijvoorbeeld gedurende een periode van 1 week €750 spendeert, kan het zijn dat je een factuur krijgt.
 • Een standaard maandelijkse factuur. Als je bijvoorbeeld een Facebook-post promoot aan het begin van de maand, krijg je de rekening pas aan het einde van de maand gepresenteerd.

Vooraleer je gaat melden dat je Facebook Ads Account is gehackt, bekijk je best even het facturatiegedeelte: https://www.facebook.com/ads/manager/billing/transactions/

Hier zie je EXACT voor welke advertenties je moet betalen.

Meer informatie over hoe Facebook Ads Facturatie juist werkt, vindt je hier: https://www.facebook.com/business/help/524424920973484

Een bestedingslimiet is erg handig om in te stellen, maar zal hier geen hulp bieden aangezien hackers deze kunnen verwijderen.

Hopelijk zullen deze maatregelen ervoor zorgen dat je Facebook Ads Account niet gehackt zal worden.

Vincent Borgmans

Meer afbeeldingen

Help!? Mijn Facebook Ads Account is Gehackt: afbeelding 1
Help!? Mijn Facebook Ads Account is Gehackt: afbeelding 2
Help!? Mijn Facebook Ads Account is Gehackt: afbeelding 3
Help!? Mijn Facebook Ads Account is Gehackt: afbeelding 4
Help!? Mijn Facebook Ads Account is Gehackt: afbeelding 5
Help!? Mijn Facebook Ads Account is Gehackt: afbeelding 6