Wat is Google Mijn Bedrijf?

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een gratis dienst van Google waarmee bedrijven en organisaties hun online aanwezigheid kunnen beheren op alle Google platformen (zoals Google Zoeken en Google Maps).

Wanneer je zo’n bedrijfsvermelding claimt en verifiëert, kan je jouw bedrijfsinformatie aanpassen zodat klanten sneller de juiste informatie terugvinden en je kan ze meteen het verhaal van je bedrijf vertellen.

Dankzij Google Mijn Bedrijf, wordt de technische kwaliteit van je website minder belangrijk wanneer men een lokale zoekopdracht uitvoert. De 3 beste, lokale vermeldingen verschijnen bovenaan met een kaart in de zoekresultaten. Op die manier kunnen kleine, lokale bedrijven op een eerlijke manier de concurrentie aangaan met grotere nationale of internationale bedrijven, websites of webshops.

De andere voordelen van Google Mijn Bedrijf besproken we reeds hier.

Wat kan je doen met Google Mijn Bedrijf?

Je bedrijfsinformatie beheren

Je kan de informatie beheren die klanten zien wanneer ze naar je bedrijf, producten of diensten zoeken. Bedrijven die hun gegevens verifiëren via Google Mijn Bedrijf komen veel betrouwbaarder over bij de consument. Daarom kan je er best voor zorgen dat klanten toegang hebben tot je openingsuren, adres en website wanneer ze gaan zoeken op Google.

Communiceren met klanten

Lees en reageer op beoordelingen van je klanten en plaats foto’s van wat je bedrijf doet. Door het toevoegen van foto’s, kan je tot 42% meer routebeschrijvingen via Google Maps vergaren en 35% meer kliks naar je website in vergelijking met bedrijven die geen foto’s toevoegen.

Statistieken verzamelen

Met Google Mijn Bedrijf kan je tal van statistieken verzamelen over hoe consumenten naar je bedrijf zoeken. Je krijgt ook inzichten over het aantal klanten die via je bedrijfsvermelding naar je getelefoneerd hebben of je website hebben bezocht.

Google Posts

Een nieuwe feature van Google Mijn Bedrijf is de mogelijkheid om berichten te plaatsen. Zo kan je gemakkelijk aanbiedingen, nieuws, evenementen, producten en aankondigen verkondigen. Deze berichten worden getoond op Google Zoeken en Google Maps. Veel ondernemingen gebruiken deze functie nog niet, daarom is het de ideale manier om beter op te vallen.

Klaar om je bedrijfsvermelding te claimen?

We komen het al te vaak tegen dat een onderneming niet geclaimed is. Het is heel gemakkelijk om online je Google Mijn Bedrijf aan te melden. 

  1. Ga naar google.be/business/
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Aan De Slag
  3. Zoek naar jouw bedrijf via de naam
  4. Als het bedrijf niet wordt weergegeven in het menu, klikt je op Volgende (zonder een bedrijf in de lijst te selecteren)
  5. Geef vervolgens de adresgegevens van je bedrijf in en doorloop alle stappen
  6. Klik op Verzenden

Je krijgt een verificatiecode op dit adres toegestuurd. Als je je daarmee aanmeldt, weet Google dat jij de eigenaar bent. Tegenwoordig is dat vaak ook mogelijk via e-mail of SMS en dan ben je meteen de officiële eigenaar van je eigen Google Bedrijfsvermelding.

Heb je er geen tijd voor?

Een Google Mijn Bedrijf claimen is poepsimpel, maar vereist wel een beetje computerkennis en opvolging. Heb je daar geen tijd voor? Of ligt het je gewoon niet? Inspira helpt je graag om je bedrijfsvermelding te claimen en optimaliseren. Neem vandaag nog contact met ons op.

Contacteer Ons

Interessant artikel? Lees dan ook:

Vincent Borgmans