Laat Andere Websites Naar Je Website Linken - Backlinks Verzamelen

Laat Andere Websites Naar Je Website Linken - Backlinks Verzamelen

Een link van een andere website naar jouw website noemen we een Backlink. Backlinks van goede kwaliteit zijn erg waardevol in SEO - des te meer sites naar je linken, des te beter dat je website zal scoren in Google.

Als ik spreek over "links" dan bedoel ik websites die naar de jouwe verwijzen aan de hand van een Hyperlink. Als ik bijvoorbeeld een blog heb over luxe auto's en ik spreek over Jaguar en voeg daarbij een link naar hun website toe, dat is een backlink.

Google ziet graag backlinks. Het voegt geloofwaardigheid en autoriteit toe aan je website en geeft aan dat het relevante inhoud is.

Er bestaan twee verschillende soorten backlinks: Page Links en Domain Links:

  • Een link naar de homepagina van een website noemen we een Domain Link.
  • Een link naar een specifieke pagina is een Page Link.

Google hecht doorgaans meer waarde aan Page Links, omdat ze moeilijk te bekomen zijn en de verwijzing is veel specifieker. Daarnaast zal Google ook rekening houden met de kwaliteit van de website die de link plaatst. Een link van een geloofwaardige website heeft veel meer waarde dan bijvoorbeeld een website die alleen maar links naar andere websites plaatst (denk aan de startpagina.onderwerp.be sites van begin jaren 2000).

Vermijd A-B Links

Oké, je bent overtuigd en helemaal klaar om backlinks te verzamelen. Wat je dan vaak ziet, is dat men links gaat ruilen. Zij plaatsen een link op hun pagina naar jouw website in ruil voor een link op een van jouw pagina's naar hun website.

Google is slim genoeg en herkent deze praktijken. Deze links hebben een lage kwaliteit en minder waarde.

Vincent Borgmans