Adverteren op Facebook - Wat kost dat?

Adverteren op Facebook - Wat kost dat?

Een van de grote vragen die we horen van ondernemers die willen adverteren op Facebook is: "Wat kost dat?" En dat is een erg moeilijke vraag om te beantwoorden, want dat is afhankelijk van:

  1. Hoe de advertentie is geoptimaliseerd - verkeer, conversies, bereik, videoweergaven, etc.
  2. De industrie of niche - een bakker krijgt een ander resultaat dan iemand die aan B2B marketing moet doen
  3. De plaatsing - de nieuwsfeed van Facebook is erg verschillend van Instagram Stories of Messenger
  4. De advertentie - een overtuigende tekst, afbeelding of video gaat een groot verschil maken in de prestaties van je advertentie
  5. De doelgroep - als je een brede doelgroep beoogt, krijg je heel andere kosten dan wanneer je een lokale doelgroep of nichemarkt probeert te bereiken

De kosten voor het adverteren op facebook zijn dus moeilijk te veralgemenen. Zoals je ziet is het afhankelijk van je doel, je plaatsing, doelgroep en nog een hele resem aan factoren. Het is dus erg moeilijk om daar een algemeen antwoord op te geven.

AdEspresso heeft onlangs een onderzoek gedaan van alle advertenties die via hun platform lopen. Zij stelden vast dat de gemiddelde prijs voor een klik op je link $ 0,22 bedroeg in Q1 2019.

Een andere geweldige bron voor informatie over gemiddelde Facebook-advertentiekosten is Wordstream's Facebook Advertising Benchmarks for Your Industry.

bron: Wordstream

Maar het is uiteindelijk erg afhankelijk van je doel.

Daarom moet het juiste doel selecteren voor je Facebook advertentie. De kosten per klik gaan bijvoorbeeld hoger zijn wanneer je conversies selecteert.

Een testbudget opstellen

Het is belangrijk om te weten wat werkt voor jou. Daarom moet je gaan testen met verschillende doelgroepen of verschillende plaatsingen en moet je ervoor zorgen dat je de juiste doelen gebruikt.

Je bepaalt best een basiskost voor het testen en probeert daarna de kosten voor je advertenties zo laag mogelijk te houden. Dat doe je door je advertenties, doelgroepen, plaatsingen, etc. te verbeteren. Dat is de beste manier om te ontdekken wat adverteren op facebook zal kosten voor jouw onderneming.

Hulp nodig met Adverteren op Facebook?

Adverteren op Facebook kan erg effectief zijn als je het op de juiste manier aanpakt. Uiteraard hebben veel ondernemers geen tijd om hun advertenties op te volgen en beheren. Of het ontbreekt hen aan technische kennis. Wil jij adverteren op social media professioneel aanpakken? Inspira kan instaan voor het opzetten en beheren van jouw Facebook advertenties.

Professioneel adverteren op Facebook?
Maak een vrijblijvende Afspraak

Vincent Borgmans

Meer afbeeldingen

Adverteren op Facebook - Wat kost dat?: afbeelding 1