Wie kan mijn website maken?

Wie kan mijn website maken?

"Wie kan mijn website maken?" — Als webdesigner worden we vaak getagged in dergelijke berichten op Facebook. Het antwoord is simpel - wij kunnen dat voor je doen!

Natuurlijk zijn er veel personen die dat kunnen doen. Een professionele webdesigner zoals ons, een student webdesign, het nichtje van je beste maat, ... Maar er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het inhuren van een webdesigner om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt.

Ervaring en portfolio

Een goede webdesigner heeft ervaring in het ontwerpen en bouwen van websites. Vraag daarom altijd om een portfolio om een idee te krijgen van hun stijl en kwaliteit van hun werk. Bekijk ook hun eerdere projecten om te zien of ze vergelijkbaar zijn met wat je in gedachten hebt voor je eigen website.

Specialisatie en expertise

Webdesigners hebben verschillende specialisaties en expertisegebieden. Sommigen zijn bijvoorbeeld beter in het ontwerpen van e-commerce websites, terwijl anderen meer ervaring hebben met het maken van portfolio- of blogwebsites. Zorg ervoor dat de webdesigner die je overweegt, de juiste expertise heeft voor jouw specifieke behoeften. Zo focussen wij ons meer op dienstverlenende KMO's en lokale zelfstandigen.

Communicatie en samenwerking

Goede communicatie en samenwerking zijn essentieel voor een succesvolle website. Zorg er daarom voor dat je een webdesigner kiest die goed communiceert en openstaat voor een nauwe samenwerking. Vraag hoe de webdesigner gewoonlijk communiceert en hoe vaak je updates kunt verwachten tijdens het ontwerpproces.

Technische kennis

Een goede webdesigner heeft niet alleen ervaring in het ontwerpen van websites, maar ook technische kennis van hoe websites werken. Dit omvat kennis van HTML, CSS, JavaScript en andere webtechnologieën. Vraag daarom altijd naar de technische kennis van de webdesigner die je overweegt. Als je merkt dat dit beperkt is, dan is de kans groot dat ze gebruik maken van Do-It-Yourself technologie zoals Wordpress of Wix en zou het prijskaartje beduidend lager horen te liggen.

Kosten en timing

Webdesign kan variëren in uurtarief en planning. Vraag daarom altijd om een offerte en tijdlijn voor je project. Zorg ervoor dat de kosten en timing realistisch zijn en binnen je budget en tijdsbestek passen. Het is trouwens helemaal niet erg om meer te betalen voor een echte professional, want de kwaliteit en vindbaarheid van zo'n website zal beduidend beter zijn. 

Een professional is een uitstekende investering

Het inhuren van een professionele webdesigner om je website te maken kan een uitstekende investering zijn voor je bedrijf. Houd rekening met de ervaring en portfolio, specialisatie en expertise, communicatie en samenwerking, technische kennis, kosten en timing. Alleen zo za jij kiezen voor de juiste webdesigner. Met de juiste webdesigner aan boord, kan je een mooie en functionele website maken die jouw bedrijf helpt groeien.

Vincent Borgmans